Back to countries

Select country

Select Page

🇫🇮Finland

Last updated: 11.22.2022

Data Protection Declaration

TIETOSUOJASELOSTE

1. Johdanto

Tietosuojaselosteessamme selitetään sinulle, kuinka TIER kerää ja käsittelee tietojasi. Tietosuojaselosteemme koskee TIER-sovellusta sekä liikkuvuuspalveluja, jotka voidaan tilata sovelluksemme tai partnerisovellusten kautta.

Vastuussa oleva liikeyritys ja palveluntarjoaja on:

Tier Mobility Finland Oy („TIER“, „wir“), Laivakatu 3, 00150 Helsinki, Suomi,

Yhteydenotto: support@tier.app

yhdessä Tier Mobility SE:n kanssa (“Tier Mobility Germany ”), c/o WeWork Eichhornstr. 3, 10785 Berlin, Saksa, yhteydenotto: support@tier.app, GDPR:n 26 artiklan mukaisesti.

2. Tietojen keruu ja käsittely sovellustemme ja palvelujemme käytön yhteydessä

Tarjoamme sovelluksessamme käyttäjille mahdollisuuden rekisteröityä ilmoittamalla henkilötietonsa. TIER-palvelujen käyttämiseksi vaaditaan rekisteröityminen. Tämän lisäksi on mahdollista tilata palvelujamme kolmannelta palveluntarjoajalta (tästä enemmän alhaalla).

2.1 Rekisteröityminen

Rekisteröityessäsi TIER:iin tarvitsemme sinulta seuraavat tiedot asiakastilin avaamista varten:

nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi

maastasi, käyttötavastasi ja kulloinkin käytössä olevista palveluista riippuen tarvitsemme ajolupatietosi ja ikätodistuksen

tiedot valitsemastasi maksutavasta.

Nämä tiedot sinä merkitset itse rekisteröityessäsi sovellukseemme. Jos on mahdollisuus ilmoittaa lisäksi vapaaehtoisia tietoja, merkitään ne vastaavasti.

Avataksesi meillä tilin voit myös käyttää Googlen tai Applen niin kutsuttua Single Sign On -toimintoa (“SSO-tarjoaja”). SSO-tarjoajalla oleva tilisi (esim. Google-tilisi) liitetään sovellukseemme. Näin näemme SSO-tarjoajallesi tallennetut päätiedot (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero). SSO-tarjoajat informoivat sinua ilmoittautumisprosessin aikana siitä, mitä tietojasi aiotaan siirtää edelleen, ja mille tiedoille voit antaa nimenomaisen suostumuksen tai mitkä tiedot voit kieltää. Huomioi, että SSO-tarjoajat voivat todeta tilien kytkennän perusteella, että olet ja koska olet ilmoittautunut meille.

Ajoneuvojen vuokraaminen vaatii rekisteröinnin ja tilin avaamisen. Oikeusperustana on Yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan b alakohta.

2.2 Tietojen keruu ja käsittely TIER-sovellusta käytettäessä

Käytön aikana sovellus ja/tai päätelaitteesi välittää automaattisesti kulloinkin ajankohtaisen IP-osoitteen ja päätelaitteesi tietoja (esim. käytössä oleva käyttöjärjestelmä, versio, kieli, laitetyyppi/merkki/malli, laitetunnus) sekä haun päivämäärän ja kellonajan sekä haetut sisällöt tai palvelimellemme välitetyt tiedot („verkkoyhteystiedot“). Nämä ovat teknisesti välttämättömiä tietoja ja me keräämme ne automaattisesti käyttäessäsi sovellustamme.

Oikeusperustana on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta, siinä määrin kuin tietojenkäsittely palvelee sovellustoimintojen ja palvelujemme aktivointia. Muilta osin tietojenkäsittely tapahtuu GDPR 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti perustuen oikeutettuun etuumme sovelluksen ja palvelujemme jatkuvaan toimintavarmuuteen ja turvallisuuteen sekä edelleenkehittämiseen.

2.2.1 Sovellus-oikeudet

Jotta palvelujamme voidaan käyttää, tarvitsemme pääsyn tiettyihin päätelaitteesi toimintoihin - niin kutsutut pääsyoikeudet. Käyttöjärjestelmästäsi riippuen on sinun nimenomaan annettava oikeudet tai sinä voit ne kulloinkin perua. Kaikkia tietoja, joihin voimme päästä luvan perusteella, käytetään ainoastaan tässä tietosuojaselosteessa mainittuihin tarkoituksiin.

Kamera Pääsy kamerasi toimintoihin vaaditaan, jotta ajoneuvoon asetettu QR-koodi voidaan skannata ennen vuokraamista. Kameraa tarvitaan lisäksi ajolupasi ja henkilöllisyytesi tarkistamiseksi (katso lähemmin alhaalta). Tämän lisäksi tarjoamme joissakin kaupungeissa palvelua paikanmäärityksen tehostamiseksi ja apua asianmukaiseen pysäköintiin optisen sijainnin tunnistuksen avulla. Tätä varten käytämme muun muassa palveluita, joita tarjoaa Fantasmo Studios, Inc.340 S Lemon Ave 7650, Walnut, CA 91789, USA.

Sijaintipaikka Tarvitsemme tietoja sijaintipaikastasi, jotta voimme näyttää sinulle, onko läheisyydessäsi ajoneuvoja ja kuinka voi päästä niiden luo. Parantaaksemme palvelujamme ja yksilöidäksemme niitä sinulle sopiviksi, käsittelemme lisäksi sijaintipaikkaasi koskevia tietoja, kun käytät sovellusta tai kun vuokraat ajoneuvon.

Oikeusperustana on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta, sillä tietojenkäsittely palvelee sovellustoimintojen ja palvelujemme toimittamista.

2.2.2 TIER-sovellus analysointi ja jatkokehittely

Optimoidaksemme jatkuvasti palvelujamme, haluaisimme saada käsityksen siitä, kuinka käyttäjät käyttävät sovellustamme. Tätä varten keräämme ja käsittelemme erityisesti seuraavia teknisiä tietoja: laitetiedot (esim. laite-, käyttöjärjestelmä- ja sovellusversiotiedot, kieli ja aikavyöhyke), ajankohta, jolloin avaat TIER-sovelluksen, menettelytapasi sovelluksen piirissä (esim. ajoneuvojen valinta tai varaaminen), käytön kesto, viipyminen tietyissä toiminnoissa sekä laitteesi sijainti.

Tämän lisäksi käytämme palvelua saadaksemme sovellus-diagnostiikkatietojen kaatuessa sisäiset tekniset sovellus-protokollatiedot, kuten laitetyyppi, laitetunnus, käyttöjärjestelmän versio, sovelluksen tila kaatumisen aikana, kaatumisen jäljitystiedot. Nämä tiedot eivät sisällä suoraan tunnistettavia henkilötietoja. Käytämme näitä tietoja sovelluksen virheanalyysiin ja siten stabiliteetin ja toimintavarmuuden parantamiseksi.

Kaatumisraportteihin käytämme „Firebase“-palvelua, jonka tarjoaa Google Ireland Ltd., Google Building Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland („Google“). Olemme solmineet Googlen kanssa tietojenkäsittelysopimuksen. Tietoja käsitellään osittain Google-palvelimella USA:ssa. Sen tapauksen varalta, että henkilötietoja siirretään USA:han tai kolmansiin maihin, olemme solmineet Googlen kanssa vakiosopimuslausekkeen GDPR:n 46 artiklan 2 kohdan c alakohdan mukaisesti. Lisätietoja näistä palveluista löydät täältä: https://policies.google.com/te...

Sovelluksemme käyttää Google Analytics -palvelua, joka on Googlen analyysipalvelu. Samalla analysoimme toimintatapaasi sovelluksemme piirissä, voidaksemme tältä pohjalta parantaa sovellustamme ja tarjouksiamme.

Olemme tehneet seuraavia tietosuoja-asetuksia Google Analytics'issa:

- IP-anonymisointi (IP-osoitteen lyhentäminen ennen tulkintaa, jotta henkilöllisyyttäsi ei voida päätellä)

- vanhojen lokien automaattinen poisto / tallennusajan rajoitus

- estetyt mainontatoiminnot (mukaan luettuna kohderyhmiin kohdistuva uudelleenmarkkinointi GA Audiencen taholta)

- estetyt omakohtaiset ilmoitukset

- estetty Measurement Protocol

- estetty sivujen yli ulottuva seuranta (Google-signaalit)

- estetty tietojen jakaminen muille Google-tuotteille ja -palveluille.

Google Analytics käsittelee seuraavat tiedot:

- anonymisoitu IP-osoite

- suoritetut toiminnot ja/tai avatut sivut (päivämäärä, kellonaika, toiminto/URL, kestoaika)

- tarvittaessa määrättyjen kohteiden saavuttaminen (Conversions)

- tekniset tiedot, mukaan luettuna käyttöjärjestelmä,-versio ja -kieli, laitetyyppi, -merkki, -malli

- mainontatunnus (voit rajoittaa tätä päätelaitteesi asetuksissa; Androidissa kohdassa Asetukset/Google/Mainonta/Palauta mainontatunnus, iOS:ssa kohdassa Asetukset/Tietosuoja/Mainonta/Ei mainontaseurantaa)

- arvioitu sijaintipaikka (maa ja mahd. kaupunki anonymisoidun IP-osoitteen perusteella).

Google Analyticsin keräämät, mainontatunnukseen liitetyt henkilötiedot poistetaan automaattisesti 14 kuukauden kuluttua. Olemme solmineet Googlen kanssa tietojenkäsittelysopimuksen. Tietoja käsitellään osittain Google-palvelimella USA:ssa. Sen tapauksen varalta, että henkilötietoja siirretään USA:han tai kolmansiin maihin, olemme solmineet Googlen kanssa vakiosopimuslausekkeen GDPR:n 46 artiklan 2 kohdan c alakohdan mukaisesti.

Oikeusperustana on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohta perustuen oikeutettuun etuumme analysoida sovelluksen virheitä ja korjataksemme niitä ja parantaaksemme sovellusta, sekä analysoida pseudonymisoidussa muodossa sovelluksen käyttöä parantaaksemme sovellusta ja tarjouksiamme.

2.2.3 Adjust

Markkinointitoimintamme optimoimiseksi käytämme palveluntarjoajaa adjust GmbH, Saarbrücker Str. 37A, 10405 Berlin, Saksa („Adjust“). Adjustin keräämät tiedot antavat esimerkiksi informaatiota TIER-sovelluksen latauksesta, verkkomainontakanavasta, jonka kautta lataus generoitiin, sovelluksen avaamisajankohdasta, sovelluksen käytön kestosta ja erityisesti käytetyistä sovellustoiminnoista (varsinkin onnistuneista ilmoittautumisista ja päättyneistä ajomatkoista). Adjust käyttää analyysiin käyttäjän IP- ja Mac-osoitteita, jotka tosin keräämisen jälkeen hajautetaan, sekä kulloistakin AppID:tä ja - mikäli käytettävissä - mobiilia mainontatunnusta. Tietoja käsitellään ainoastaan pseudonymisoituina, tämä tarkoittaa, että niitä ei käytetä yksittäisten käyttäjien yksilöimiseksi tai luokitellaksi ne määrätylle henkilölle.

Näitä tietoja käytetään mainontatoimiemme ja markkinointikanaviemme tehokkuuden analysointiin ja arviointiin, laskuttaaksemme sitten markkinointikumppaneitamme ja tunnistaaksemme mainontatoimiin liittyvät petosyritykset (esim. „napsautuspetos“, jossa mainoksen napsautuksia simuloimalla manipuloidaan tarkasti suunnatusti takana olevia laskentajärjestelmiä). Näitä tietoja käytetään myös sovelluksen parantamiseksi sekä sovelluksen analysoimiseksi anonymisoidussa muodossa sovelluksen ja tarjouksiemme parantamiseksi. Voit tässä koska vain valittaa Adjustin tietojen keruusta: https://www.adjust.com/forget-... .

Tietojenkäsittely tapahtuu GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti edellä mainittuihin oikeutettuihin etuihimme perustuen.

2.2.4 Google Maps

TIER-sovellus käyttää Google Maps API -sovelluksia, se on palvelu, jonka tarjoaa Google Ireland Ltd., Google Building Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland. Näin pystymme näyttämään sinulle esim. interaktiivisia karttoja sovelluksessamme. Tämä sovellus on välttämätön sisältöjemme ja palvelujemme toimintavarmuudelle ja niiden moitteettomalle toimittamiselle. Voit katsoa tästä Google-käyttöehdot: https://www.google.com/intl/de/policies/terms/. Google Maps/Google Earth'in lisäkäyttöehdot löydät kohdasta: https://www.google.com/help/terms_maps.html. Googlen tietosuojaselosteen löydät kohdasta: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/. Käytettävissä olevien ajoneuvojen näytön lisäksi käytämme Google Mapsia myös kääntämään geopaikat osoitteiksi, jolloin sinulle näytetään odotettavissa oleva kävelyaika valitun ajoneuvon luo.

Oikeusperustana on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta, sillä tietojenkäsittely palvelee sovellustoimintojen ja palvelujemme toimittamista.

2.2.5 Navigointi

Tarjoamme muutamissa kaupungeissa käyttöösi sovellukseen integroidun navigointipalvelun. Tähän palveluun käytämme Beeline-navigointiohjelmistoa julkaisijalta Relish Technologies Ltd, A212 The Biscuit Factory, 100 Drummond Road, London, United Kingdom (“Beeline”). Mikäli käytettävissä, päätät itse vapaaehtoisesti, haluatko käyttää navigointiohjelmaa. Sinä aikana, kun käytät Beelineä, saa Beeline tiedot sijaintipaikastasi ja liikkeistäsi. Lisätietoja Beelinen tietojenkäsittelystä löydät tästä: https://beeline.co/pages/priva... .

Oikeusperustana on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta, sillä tietojenkäsittely palvelee sovellustoimintojen ja palvelujemme toimittamista.

2.3 Tietojen keruu ja käsittely vuokrattaessa TIER-ajoneuvo

Kun vuokraat ajoneuvon, niin me keräämme ja käsittelemme lisätietoja sovelluksen ja ajoneuvojen kautta. Oikeusperustana on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta, siinä määrin kuin tietojenkäsittely palvelee vuokrasopimuksen toteuttamista, ja muilta osin GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohta perustuen oikeutettuun etuumme sovelluksemme ja palvelujemme jatkuvaan toimintavarmuuteen ja turvallisuuteen sekä jatkokehittelyyn.

2.3.1 Tietojen keruu sovelluksessamme

Kun vuokraat meiltä ajoneuvon, tunnistamme laitteesi sijaintipaikan vuokrauksen alussa ja sen päättyessä. Koska jokaisen vuokrauksen yhteydessä tehdään vuokrasopimus, tallennamme myös käytön kestoajan ja minkä auton olet vuokrannut. Käytämme näitä tietoja pääasiallisesti vuokrahinnan laskemiseen.

2.3.2 Tietojen keruu ajoneuvojemme kautta

Ajoneuvoihimme asennetaan niin sanotut IoT-laatikot tai telematiikkalaitteet, jotka lähettävät säännöllisin, lyhyin aikavälein tietoja (mukaan luettuna ajoneuvon sijaintipaikka ja diagnostiikkatiedot, esim. lataustila). Nämä antavat meille mahdollisuuden määritellä ajoneuvojen sijainti ja liikkumisnopeus. IoT-laatikot lähettävät tietoja riippumatta siitä, onko jokin ajoneuvo juuri sillä hetkellä vuokrattuna tai ei.

Käsittelemme vuokraukseen liittyviä tietoja erityisesti seuraavia tarkoituksia ja tapauksia silmällä pitäen:

Saadaksemme selville, onko ajoneuvo kulloisellakin TIER-käyttöalueella ja/tai tuleeko vuokran päättyminen tapahtumaan käyttöalueen ulkopuolella, sillä tämä on yleisten liike-ehtojamme vastaista. Tässä tapauksessa ajoneuvomme voivat tarvittaessa laukaista aluerajahälytyksen (“geofencing”).

Siinä tapauksessa, että pitoaika on epätavallisen pitkä (etenkin, jos ajoneuvoa ei liikuteta), voimme lopettaa vuokrauksen.

Asiakaspalveluumme tehdyt pyynnöt (esim. jotakin varausta ei pystytä päättämään, ajoneuvoa ei löydy, apu onnettomuustapauksessa).

Todisteena onnettomuus- tai vahinkotapauksessa.

Merkitsemme tilaushistoriaasi ajojesi lähtö- ja päätepisteet sekä mahdolliset pysäköimispaikat.

Palvelujemme parantaminen. Voimme optimoida ajoneuvomme sijoittelun niiden paikkojen perusteella, joissa käyttäjämme tekevät varauksia ja päättävät ajonsa, sekä heidän usein käyttämiensä reittien anonymisoidun tilastollisen arvioinnin pohjalta.

2.4 Tietojen keruu yhteydenoton yhteydessä, viestintä ja sosiaaliset mediat

2.4.1 Yhteydenotto meihin

Ottaessasi meihin yhteyttä yhteydenottokaavakkeella, sähköpostilla tai puhelimella, käsittelemme antamasi tiedot kyselyn käsittelemiseksi mahdollisia asiaan liittyviä kysymyksiä varten. Sinun kanssasi käyty viestintä talletetaan meillä ja säilytetään lakisääteisten kirjanpitoaineiston säilyttämisaikojen mukaisesti, vähintään kuitenkin asiakastilisi sulkemiseen asti.

Oikeusperustana on sinun ja meidän oikeutettu etumme käsitellä pyyntöjäsi GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti.

Mikäli olet selvästi antanut suostumuksen, tallennamme mahdollisesti asiakaspalvelumme kanssa käymäsi puhelun sisäisiin koulutus- ja laadunvalvontatarkoituksiin. Poistamme tallennukset automaattisesti 30 päivän kuluttua. Sinulla on oikeus koska vain perua suostumuksesi. Siinä tapauksessa tallennus poistetaan välittömästi.

Oikeusperustana on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohta.

2.4.2 Sopimusviestintämme sinun kanssasi

Lisäksi lähetämme sinulle sähköpostilla ja/tai push-viestinä välttämättömät tiedot palveluistamme, yleisten liike-ehtojemme muutokset, hinnat ja muita samantapaisia tietoja. Lähempiä tietoja markkinointiviestinnästämme löydät alhaalta.

Vastaanottaaksesi push-viestejä, on sinun vahvistettava tai aktivoitava päätelaitteessasi mahdollisuus push-viestien lähettämiseksi sovelluksestamme. Sinulla on mahdollisuus koska vain estää push-viestien vastaanottaminen. Tämä tapahtuu iOS ja Android-järjestelmissä sovelluskohtaisissa asetuksissa valikkokohdassa „Ilmoitukset“.

Oikeusperustana on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta, siinä määrin kuin tiedot ovat merkityksellisiä sopimussuhteen kannalta, muutoin sinun ja meidän oikeutettu etumme tietoihin GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti.

2.4.3 Esiintymiset sosiaalisessa mediassa

Jos julkaiset tietoja (esim. kommentteja, julkisia sanomia / postauksia, videoita, kuvia tykkäyksiä), jotka ovat yhteydessä meidän sosiaalisen median profiileihin kulloisellakin alustalla, julkaisee vastaava alustantarjoaja nämä tiedot. Emme käytä näitä tietoja muihin tarkoituksiin. Jaamme kulloisellakin alustalla julkaisemasi sisällöt tarvittaessa profiilimme (esim. „retweets“) kautta, mikäli kulloinenkin sosiaalinen media tarjoaa tätä toimintoa.

Pidätämme itsellämme oikeuden poistaa sisältöjä omasta profiilistamme, siinä määrin kuin se on meille mahdollista ja näyttää välttämättömältä. Sinun julkaisemiesi sisältöjen poistaminen tapahtuu kulloisenkin sosiaalisen median alustan menettelyjen ja toimintatapojen perusteella.

Jos otat meihin yhteyttä sosiaalisen median alustojen kautta, kommunikoimme silloin tarvittaessa kanssasi sosiaalisen median alustan kautta vastataksemme kysymyksiisi. Poistamme tässä yhteydessä kertyvät tiedot sen jälkeen, kun tallennus ei ole enää välttämätöntä, tai rajoitamme käsittelyä, mikäli on olemassa lain määräämiä säilytysvelvollisuuksia - sikäli kuin poistaminen tai käsittelyrajoitus kulloisellakin sosiaalisen median alustalla on mahdollista. Viestintä sosiaalisen median alustojen kautta on mahdollisesti suojaamatonta. Voit ottaa meihin aina yhteyttä muilla tavoin, kuten tässä tietosuojailmoituksessa on selostettu.

Emme käytä minkäänlaisia laajennettuja mainontamahdollisuuksia sosiaalisen median alustojen profiiliemme yhteydessä (esim. mielenkiintoon, käyttäytymiseen tai sijaintipaikkaan pohjautuvaa mainontaa). Hyödynnämme ainoastaan koostettuja, anonymisoituja käyttäjätilastoja, jotka sosiaalisen median alustat antavat tavanomaisesti käyttöön.

Emme pysty vaikuttamaan sosiaalisen median alustan sinusta keräämiin tietoihin ja tiedonkäsittelytoimiin emmekä tunne tietojenkeruun kokonaislaajuutta, käsittelyn tarkoitusta tai säilytysaikaa. Kokemuksen perusteella alustantarjoajat ovat tallentaneet tietojasi käyttäjäprofiileina ja he hyödyntävät niitä mainonta- ja markkinatutkimustarkoituksiin sekä alustojensa kysyntää vastaavaan suunnitteluun. Siinä määrin kuin meille on mahdollista, pyrimme esimerkiksi tekemällä asetuksia ja konfigurointeja, vaikuttamaan tietosuojanlain mukaiseen ja tietoja minimoivaan sosiaalisen median alustan taholta tapahtuvaan henkilötietojesi käsittelyyn.

Lähempiä tietoja sosiaalisen median alustojen tietojenkäsittelystä löydät kulloisenkin tarjoajan tietosuojaselosteesta.

Sosiaalisessa mediassa (esim. Facebook, LinkedIn, Twitter, TikTok) esiintymisiimme liittyvä tietojenkäsittely tapahtuu suhdetoimintaa ja kommunikointia koskevan oikeutetun etumme perusteella GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti.

2.5 Maksujenkäsittely

Maksujenkäsittelyn annamme ulkopuolisen palveluntarjoajan tehtäväksi, joille me välitämme laskutukseen tarvittavat tiedot (etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, ajon alkamis- ja päättymisajat, maksutunnus, maksutapa, tarvittaessa lisätietoja maksuvälineestä, laskun numero, kieli, vyöhyke/alue).

Katso kulloisenkin maksupalveluntarjoajan tietosuojailmoituksen oikeusperusta koskien maksupalveluntarjoajan omalla vastuullaan suorittamaa tietojenkäsittelyä:

Braintree, PayPal (Europe) S.a r.l. et Cie, S.C.A.:n kuuluva yhtiö, 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxemburg, Luxemburg („Braintree“). Lisätietoja löydät Braintree'n tietosuojailmoituksista (https://www.braintreepayments.com/de/legal/braintree-privacy-policy).

Stripe Payments Europe Ltd, 25/28 North Wall Quay, Dublin 1, Ireland („Stripe”). Lisätietoja löydät Stripe'n tietosuojailmoituksista (https://stripe.com/de/privacy).

Maksumahdollisuudet ja maksupalveluntarjoajat saattavat vaihdella aina maasta riippuen.

Mikäli et ole antanut meille suostumusta GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan mukaisesti, on sopimuksen toteuttamisen puitteissa maksupalveluntarjoajalle tapahtuvan tietojen välittämisen oikeusperustana GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta, koska tietojen käsittely on välttämätöntä vuokrasopimuksen laskutusta varten.

2.6 Vahingot ja onnettomuudet

Ajoneuvojemme vaurioituessa tai onnettomuustapauksissa, joissa ajoneuvomme ovat osallisina, käsittelemme tietojasi (mukaan luettuna perus-, sopimus-, sijaintipaikka- ja reittitiedot) seuraaviin tarkoituksiin: asiakkaan asioiden hoitaminen, vahingon selvittely ja käsittely sekä vahinkolaskut, valitusten vastaanotto ja käsittely, sekä omien vaateiden varmistaminen ja läpivienti, ja estääksemme sinulle tai meille muodostuvat lisävahingot.

Tässä yhteydessä välitämme mahdollisesti tiedot myös vakuutuslaitoksille vahingon käsittelyä varten ja asianomaisille viranomaisille (esim. todistajan tai syytetyn kuuleminen hallinnollisessa rikkomusmenettelyssä tai rikosoikeudellisessa menettelyssä).

Oikeusperusteina ovat GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b, c ja f alakohdat sekä – mikäli tapaturmasta johtuen asia koskee terveystietoja – GDPR:n 9 artiklan 2 kohdan f alakohta. Oikeutettu etumme käsittää etenkin vahinkojen ja onnettomuuksien selvittämisen, estääksemme yritykselle syntyvän vahingon.

2.7 Tietojen edelleenluovutus rikostapauksissa, hallinnollisissa rikkomuksissa ja sopimuksen rikkomisissa

Rikoksiin ja hallinnollisiin rikkomuksiin liittyvien selvitysten yhteydessä voimme välittää tietoja (esim. perustiedot, reitti-/sijaintipaikkatiedot, viestintä- ja sopimustiedot) asianomaisille rikostutkintaviranomaisille, esim. kun kyseessä on todistajan tai syytetyn kuuleminen. Tämä voidaan tehdä etenkin tieliikennelain, pysäköintisääntöjen ja muiden samankaltaisten lakien rikkomustapauksissa. Jos ajoneuvo on pysäköity väärin sopimussäädöstöjemme tai tieliikennelain vastaisesti ja TIERiä uhkaa tässä tapauksessa sakko tai rangaistus, niin voimme välittää tietosi asianomaisille viranomaisille, jos olet viimeksi vuokrannut ja pysäköinyt kyseisen ajoneuvon. Sama pätee myös onnettomuustapauksissa, ylinopeustapauksissa ja samankaltaisissa rikkomuksissa. Mikäli TIERiä kohtaan asetetaan edellä mainituissa tapauksissa oikeudellisia vaatimuksia, pidätämme itsellämme oikeuden antaa tietosi asianomaiselle vaatimuksen esittäjälle.

Mikäli asianomaiset viranomaiset epäilevät sinun tehneen rikoksen tai rikkomuksen, johon olet käyttänyt ajoneuvojamme tai palveluitamme, tai johon ajoneuvomme tai palvelumme liittyvät, käsittelemme siinä tapauksessa tarvittaessa myös asianomaisten viranomaisten meille välittämät tiedot.

Oikeusperustana lakisääteisessä luovutusvelvollisuudessa on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan c alakohta, muussa tapauksessa GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti on oikeutettu etumme estää yrityksemme vahingot sekä turvata ajoneuvomme ja valvoa sopimuksenmukaisia ja sopimuksenulkoisia oikeuksia.

2.8 Anonyymien MDS- ja GBFS-tietojen edelleenluovutus

Jaamme ajoneuvojemme käyttöä koskevia tietoja Mobility Data Specification -tietomuodossa (MDS; https://github.com/openmobilityfoundation/mobility-data-specification) ja General Bike Feed Specification -tietomuodossa (GBFS; https://github.com/NABSA/gbfs) kumppaneille, kuten kaupungeille ja tutkimuslaitoksille. Nämä tiedot eivät sisällä käyttäjäkohtaisia tietoja (ei etenkään sähköpostiosoitteita, nimiä, puhelinnumeroita tai muunlaisia käyttäjätunnuksia tai tunnuskoodeja).

Kaupungit ja kunnat hyödyntävät näitä tietoja voidakseen paremmin suunnitella liikenne- ja infrastruktuuritoimenpiteitä, tarkastellakseen liikenneturvallisuutta sekä edistääkseen kestävää kehitystä.

Vaikka näissä tiedoissa ei ole kyse henkilötiedoista, velvoitamme vastaanottajat hyödyntämään näitä tietoja ainoastaan edellä mainittuihin tarkoituksiin ja suojaamaan ne asianmukaisesti.

2.9 Ajokortin ja iän tarkistaminen

Riippumatta siitä, missä ja mitä palveluistamme haluaisit käyttää, on meidän tarkistettava ajokorttisi ja/tai henkilöllisyytesi sekä ikäsi. Käytämme tässä automatisoitua todennusmenetelmää, joka toimii seuraavasti:

Otat älypuhelimellasi kuvat ajokorttisi etu- ja takapuolelta. Nämä kuvat sisältävät seuraavat tiedot (kuva, nimi, syntymäaika, ajokortin tai henkilökortin numero, asiakirjan myöntänyt maa, viimeinen voimassaolopäivä, myöntämispäivä. ajokorttiluokka).

Sen jälkeen varmistetaan henkilöllisyyden tarkistamisen puitteissa, vastaako ajokortissa tai henkilökortissa olevan henkilön kuva kulloistakin käyttäjää. Tätä varten otat kasvoistasi kuvia (ns. videoselfie), joita verrataan ajokortissa tai henkilökortissa olevaan valokuvaan.

Samalla kun otat kasvokuvia, tarkistetaan myös, ovatko kuvat peräisin elävästä henkilöstä. Tätä varten kasvoistasi valmistetaan 3D-mallinnos, jota myös vertaillaan ajokorttisi tai henkilökorttisi valokuvaan.

Mikäli esiintyy ongelmia, todennetaan tiedot manuaalisesti 24 tunnin kuluessa. Saat ilmoituksen välttämättömästä manuaalisesta todentamisesta sekä sen tuloksesta. Jos jostain syystä todentaminen epäonnistuu, voit koska vain kääntyä asiakaspalvelumme puoleen.

Kuvat ajokortistasi tai kasvoistasi poistetaan automaattisesti viimeistään 7 päivän kuluttua todentamisprosessin päättymisestä, epäonnistumisesta tai keskeytymisestä.

Dokumenttisi todentamisen puitteissa tallennamme seuraavat tiedot:

nimesi, ajokortin tai henkilökortin numero, asiakirjalaji ja ajokorttiluokka, asiakirjan myöntänyt maa, viimeinen voimassaolopäivä, todennuksen tila ja aikaleima.

Käytämme todentamisprosesseissa palveluntarjoajan IDnow GmbH, Auenstraße 100, 80469 München, Saksa, tarjoamia palveluita. IDnow GmbH saa henkilötiedot ainoastaan suorittaakseen meidän heille antamia tehtäviä.

Sijaintipaikastasi ja vuokrattavasta ajoneuvosta riippuen, on todentaminen edellytyksenä vuokrasopimuksen solmimiselle ja täytäntöönpanolle GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan mukaisesti. Mikäli kasvokuviasi käsitellään henkilöllisyyden tarkistusta varten, tapahtuu tietojenkäsittely suostumuksesi pohjalta GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan ja 9 artiklan 2 kohdan mukaisesti. Voit perua suostumuksesi koska vain, pääasiallisesti keskeyttämällä tarkastuksen.

2.10 Etuudet määrätyille käyttäjille

Vuokrauspaikkakunnasta riippuen tarjoamme määrätyille käyttäjille etuuksia, esim. jos heillä on paikallisen julkisen liikenteen sarja- tai kausilippu, ovat opiskelijoita tai eläkeläisiä. Tällöin tarvitsemme todistuksen siitä, että olet oikeutettu etuuteen (esim. valokuva opiskelijakortistasi); tämän valokuvan voit ladata tätä varten varatulla verkkosivulla. Sieltä saat myös käsittelyä ja tallennusaikaa koskevia lisätietoja. Korttisi valokuva tarkastetaan normaalisti 24 tunnin kuluttua siitä, kun olet ladannut sen, ja kuva poistetaan heti, kun olemme voineet todeta, onko kortti voimassa. Asiakaspalvelumme pitää sinua tässä ajan tasalla.

Emme käytä tietoja muihin tarkoituksiin ja käsittelemme tietoja suostumuksesi pohjalta GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan ja 9 artiklan 2 kohdan a alakohdan mukaisesti.

2.11 Muut käsittelytarkoitukset

Käsittelemme henkilötietoja lisäksi seuraaviin tarkoituksiin:

GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti oikeutettuihin etuihimme perustuen

parantaaksemme jatkuvasti tarjouksiamme ja palvelujamme ja sitten sovittaaksemme niitä käyttäjiemme tarpeisiin

sisäisiin laadunvalvontatoimenpiteisiin

virheiden, häiriöiden ja mahdollisen väärinkäytön tunnistamiseksi, poistamiseksi ja estämiseksi

verkko- ja tietoturvallisuuden takaamiseksi

petosten estämiseksi

oikeudellisten vaatimustemme turvaamiseksi ja läpiviemiseksi

estääksemme sellaisten henkilöiden uudelleen rekisteröitymisen, jotka on estetty sopimuksenvastaisen käyttäytymisen, petoksen tai väärinkäyttö vuoksi

kirjanpito- ja riskienhallintatarkoituksiin.

GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan c alakohdan mukaisesti juridisten velvoitteiden täyttämiseksi, esim. kauppa- ja vero-oikeudellisten säilytysvelvollisuuksien noudattamiseksi tai tietojen luovutusta koskevien velvoitteiden täyttämiseksi lainvoimaisen oikeuden päätöksen tai viranomaisten antamaan määräyksen perusteella.

3. Palvelujemme varaaminen kolmannen palveluntarjoajan kautta

Meidän liikkuvuuspalvelujamme voi varata joillakin alueilla myös kolmansien palveluntarjoajien partnerisovellusten kautta. Tällöin yhteistyökumppanimme välittävät sinun ja meidän välisiä ajoneuvon vuokrasopimuksia. Asiakastilin avaaminen meillä ja sovelluksemme käyttö ei ole tässä tapauksessa välttämätöntä.

Tällöin emme yleensä saa yhteistyökumppaneiltamme minkäänlaisia henkilöllisyyteen liittyviä tietoja, vaan ainoastaan pseudonymisoidun käyttäjätunnuksen, tiedot tapahtuneesta varauksesta (mitä ja missä ja minkä hinnaston mukaan varataan) ja mikäli välttämätöntä, tiedot siitä, että on olemassa voimassa oleva ajokortti. Mikäli aiheellista, voimme saada yhteistyökumppaneiltamme nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Näitä tietoja kysymme tarvittaessa, kun kyseessä on oikeutettu etu, esim. onnettomuuksien, rikosten ja hallinnollisten rikkomusten yhteydessä, tai laskutusasiat tai reagoiminen tukea koskeviin kyselyihin.

Käsittelemme ajoneuvovuokran toteutuksen yhteydessä tietojasi kuten yllä on selostettu (lukuun ottamatta tietoja, jotka kerätään sovelluksen kautta), etenkin myös ajoneuvoista saatuja telematiikkatietoja. Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperustat ovat myös selostettu yllä.

Olemme solmineet yhteistyökumppaniemme kanssa sopimukset yhteisestä vastuusta GDPR:n 26 artiklan mukaisesti. Tässä pätee:

Yhteistyökumppani vastaa partnerisovelluksiin liittyvästä tietojenkäsittelystä (mukaan luettuna tietojen keruu, asiakastilien avaaminen partnerisovelluksessa, sekä tarvittaessa ajokortin ja iän todentaminen sekä maksujenkäsittely).

Me vastaamme ajoneuvovuokran toteutukseen liittyvästä tietojenkäsittelystä.

Koska meillä ei ole yleensä partnerisovelluksen kautta tapahtuneen varaamisen yhteydessä muita tietoja sinusta asiakkaana, on yhteistyökumppani pääasiallinen yhteyshenkilö rekisteröidyn oikeuksia koskevissa asioissa. Voit kuitenkin vaatia rekisteröidyn oikeuksia joko meiltä tai myös kulloiseltakin yhteistyökumppanilta.

Nämä ovat yhteistyökumppanimme, joiden kautta on mahdollista varata palvelujamme (joskin partnerisovellusten ja palveluiden saatavuus on osittain alueellisesti rajoitettu):

Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) AöR, Holzmarktstrasse 15-17, 10179 Berlin, Saksa („Jelbi“)

Intelligent Apps GmbH, Neumühlen 19, 22763 Hamburg, Saksa („FreeNow Germany“)

mytaxi Network Ireland Ltd., 11 Upper Mount Street, Dublin 2, Irlanti (“FreeNow Ireland”)

Transcovo SAS ja Transopco SAS, 4 Place du 8 Mai 1945, Immeuble Le Hub, 92300 Levallois-Perret, Ranska (“FreeNow France”)

mytaxi Polska Sp. z o.o., ul. Mlynarska 42, 01-205 Warszawa, Puola (“FreeNow Poland”)

Hamburger Hochbahn AG, Steinstraße 20, 20095 Hamburg, Saksa („hvv switch“)

Sixt GmbH & Co. Autovermietung KG, Zugspitzstr. 1, 82049 Pullach, Saksa (“Sixt”)

Nobina Travis AB, org.nr 559264-1756, Armégatan 38, 171 71 Solna, Ruotsi (“Travis”)

moovel Group GmbH, Hauptstätter Straße 149, 70178 Stuttgart, Saksa („Reach Now“)

Aachener Straßenbahn und Energieversorgungs-AG, Neuköllner Str. 1, 52068 Aachen, Saksa („movA“)

Münchner Verkehrsgesellschaft mbH, Emmy-Noether Str. 2, 80992 München, Saksa („MVGO“)

Rheinbahn AG, Lierenfelder Str. 42, 40231 Düsseldorf, Saksa („redy“)

SBB AG, Neue Mobilitätsdienstleistungen, Bollwerk 10, Bern, Sveitsi („yumuv“)

MaaS Global Ltd, Lönnrotinkatu 18, 00120 Helsinki, Suomi (“Whim”)

iMobility GmbH, Weyringergasse 5/B4, A-1040 Wien, Itävalta („Wegfinder“)

Trafi GmbH, Chausseestrasse 6, 10115 Berlin, Saksa („Trafi“)

4. Henkilötietojen siirto

Keräämiemme tietojen edelleenluovutus tapahtuu kuten yllä on selostettu ja muutoin ehdottomasti vain, kun:

sinä olet antanut siihen nimenomaisen suostumuksesi GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan mukaisesti

edelleenluovutus on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti välttämätöntä oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi eikä ole olemassa perustetta olettamukselle, että sinulla olisi pakottava suojeltava syy tietojesi edelleenluovutuksen keskeyttämiseksi

me olemme GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan c alakohdan mukaisesti lain mukaan velvolliset luovuttamaan edelleen, tai

tämä on lain mukaan luvallista ja GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan mukaisesti välttämätöntä sopimussuhteen toteuttamiseksi tai sopimuksentekoa edeltävien toimenpiteiden suorittamiseksi, jotka pyynnöstäsi tehdään.

Annamme tietojenkäsittelyn ulkoisten palveluntarjoajien tehtäväksi, jotka toimivat meidän toimeksiannostamme ja jotka eivät saa käsitellä henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa. Tässä tietosuojaselosteessa erikseen mainittujen palveluntarjoajien rinnalla voi tähän kuulua etenkin IT- ja laskentakeskus-palveluntarjoajia, teknisiä palveluntarjoajia, agentuuritoimistoja, markkinatutkimusyrityksiä, konserniyrityksiä sekä konsulttiyrityksiä.

Tarvittaessa käytämme palveluntarjoajia, jotka toimivat tai käsittelevät tietoja niin kutsutuissa kolmansissa maissa Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella. Mikäli näin on ja näitä maita varten ei ole olemassa GDPR:n 45 artiklan mukaista tietosuojan riittävyyttä koskevaa päätöstä, olemme suorittaneet vastaavat toimenpiteet taataksemme mahdollisille tiedonsiirroille asianmukaisen tietosuojatason. Tähän kuuluvat mm. Euroopan unionin vakiosopimuslausekkeet (tarvittaessa mukaan luettuna tietosuojavalvontaviranomaisten suositusten mukaiset lisäsopimukset) tai sitovat sisäiset tietosuojamääräykset.

5. Mainonta

Käsittelemme myös tietojasi esittääksemme tai lähettääksemme sinulle itsellesi suunnattua mainontaa. Käytämme tähän niitä tietoja, jotka olet rekisteröityessäsi antanut käytettäviksi sekä varaushistoriaasi ja tietoja, jotka kerätään käyttäessäsi sovellustamme tai viestien vastaanotto- ja lukukuittauksia. Käsittelemme tätä varten erityisesti myös sijaintipaikkatietojasi, koska jotkut tuotteemme ja palvelumme ovat saatavilla vain määrätyillä alueilla ja jonka vuoksi haluamme puhutella käyttäjiä vain niillä alueilla. Voit koska vain valittaa tästä käsittelystä kääntymällä meidän puoleemme tai sulkemalla tilisi.

Tietojesi käsittely mainontatarkoituksia varten tapahtuu GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaiseen oikeutettuun etuumme suoramainontaan perustuen, mikäli GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan mukaista suostumusta ei tarvita.

5.1. Uutiskirje

Voit ilmoittautua meillä uutiskirjeen vastaanottajaksi saadaksesi säännöllisesti tietoja palveluistamme, erikoistarjouksistamme tai kyselyistämme. Lähetämme tällaista sähköpostia ainoastaan, jos olet nimenomaan antanut suostumuksesi. Suostumuksesi rekisteröintiä varten keräämme GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti todisteluun liittyvän oikeutetun etumme pohjalta seuraavat tiedot, jotka säilytämme siihen asti, kunnes irtisanot uutiskirjeen tai lopetat tilisi: käytössä oleva IP-osoite, ilmoittautumisajankohta uutiskirjeen vastaanottajaksi, vahvistussähköpostiviestin lähetysaika, vahvistussähköpostin sisältö, vahvistuslinkin aktivoinnin ja/tai vastauspostin arkistoinnin ajankohta.

Voit perua uutiskirjeemme koska vain napsauttamalla jokaisessa sähköpostiviestissä olevaa uloskirjauslinkkiä tai lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen support@tier.app.

Oikeusperustana on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohta.

5.2. Tuotesuosittelusähköpostiviestit ja push-viestit

Vaikka et ole tilannut uutiskirjettä, lähetämme sinulle rajoitetun määrän tuotesuositteluja, kyselyjä ja tuotearvostelupyyntöjä. Tällaisia viestejä saat ainoastaan, kun käytät palveluamme. Mikäli et halua vastaanottaa meiltä enää tällaisia viestejä, voit kieltää ne koska vain maksutta napsauttamalla jokaisessa sähköpostiviestissä olevaa uloskirjauslinkkiä tai lähettämällä viestin osoitteeseen support@tier.app.

Voit muuttaa koska vain käyttöjärjestelmäsi push-viestien asetuksia (katso yllä).

Oikeusperustana on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohta (“Vakioasiakasmainonta”).

5.3. Verkkomainokset

Näytämme sinulle myös mainoksia sovelluksessamme niin kutsutuissa ‘In-App-Notifications’-ilmoituksissa ja omien palvelujemme ulkopuolella. Voit kieltää meiltä tietojesi käsittelyn näitä tarkoituksia varten sovellusasetuksissamme. Huomioi, että voit edelleen nähdä mainontaamme omien palvelujemme ulkopuolella, myös vaikka kiellät tietojesi käytön mainontatarkoituksiin.

Oikeusperustana on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

6. Markkinatutkimus

Parantaaksemme alati tuotteitamme ja ymmärtääksemme paremmin asiakkaitamme, käsittelemme tietojasi markkinatutkimustarkoituksiin. Käsittelemme tässä yhteydessä reittitietojasi, toimintatapatietosi ja rekisteröitymisesi yhteydessä käyttöön antamiasi tietoja.

Näiden tietojen perusteella kutsumme käyttäjiämme - kutsumuodosta riippuen kuitenkin vain suostumuksella - osallistumaan vapaaehtoisesti markkinatutkimusaloitteisiin, tutkimuksiin ja kyselyihin. Jos osallistut tällaisiin aloitteisiin, informoimme sinua erikseen niihin liittyvästä tietojen keruusta ja käsittelystä. Koska TIER-palvelussa on kyse uudenlaisesta liikkuvuuspalvelusta, ovat kumppanimme ja varsinkin kaupungit, seutukunnat sekä liikenneministeriöt kiinnostuneita markkinatutkimuksestamme ja niistä hankituista tiedoista. Siksi TIER jakaa koostettuja ja anonymisoituja tuloksia näille kumppaneille.

Oikeusperustana on oikeutettu etumme markkinatutkimukseen ja tarjouksiemme optimointiin ja jatkokehittelyyn GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti.

7. Poisto

Tallennamme henkilötietoja periaatteessa vain niin kauan kuin niiden tarkoitusten täyttäminen vaatii, joita varten olemme tiedot keränneet. Poistamme tiedot välittömästi tämän jälkeen, paitsi jos tarvitsemme tietoja vielä vanhentumisajan päätyttyä todistelua varten siviilioikeudellisissa vaatimuksissa tai lain määräämien säilytysvelvollisuuksien vuoksi.

Tarvittaessa voimme säilyttää sopimustietoa todistelua varten vielä kolme vuotta sen vuoden päättymisestä, jona liikesuhde kansassasi päättyy. Mahdolliset vaatimukset vanhentuvat lakisääteisen tavanomaisen umpeutumisajan mukaisesti aikaisintaan tänä ajankohtana.

Kirjanpidollisista syistä meidän on myös tämän jälkeen tallennettava vielä osittain tietojasi. Olemme velvoitettuja tähän dokumentointivelvollisuuksien takia, jotka voivat olla peräisin kauppalaista, verolaista, luottolaitosten toimintaa koskevasta laista, rahanpesulaista ja arvopaperikauppalaista. Näissä määrätyt asiakirjojen säilytysmääräajat ovat 2:sta 10:een vuoteen.

8. Tietojenkäsittely TIER-yritysryhmän piirissä

TIER Mobility Germany vastaa Tier-yritysryhmän sisällä IT-järjestelmien keskeisestä toiminnasta, sovelluksen teknisestä toiminnasta, asiakastuesta ja yleisestä sopimussuhteiden hoitamisesta asiakkaiden kanssa. Tavoitat TIER Mobility Germanyn tietosuojavaltuutetun alla mainittujen yhteystietojen avulla.

Henkilötietosi välitetään tässä yhteydessä TIER Mobility Germanylle tai TIER Mobility Germany kerää ja käsittelee ne suoraan itse. Oikeusperustana tässä on oikeutettu etumme tehokkaaseen yritysorganisaation GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti yhdessä johdanto-osan kappaleen 48 kanssa. TIER Mobility Germany käsittelee tietojasi ainoastaan tämän tietosuojaselosteen mukaisesti ja tässä mainittuihin tarkoituksiin. Tämä tietosuojailmoitus koskee täten vastaavasti TIER Mobility Germanyn tietojenkäsittelyä.

Olemme solmineet TIER Mobility Germanyn kanssa GDPR:n 26 artiklan mukaisen sopimuksen yhteisestä vastuusta, jossa on muun muassa säädetty yllä mainitut kohdat. Voit vaatia rekisteröidyn oikeuksia meidän kanssa tai meiltä ja TIER Mobility Germanyn kanssa tai TIER Mobility Germanylta.

9. Rekisteröidyn oikeudet

Kun kyseessä on lainmukaiset edellytykset, on sinulla aina rekisteröidyn oikeudet, jotka on määritelty GDPR:n 15 – 21 ja 77 artikloissa:

oikeus suostumuksesi peruutukseen

oikeus valittaa henkilötietojesi käsittelystä (GDPR:n 21 artikla)

oikeus saada tietoja meillä käsitellyistä henkilötiedoistasi (GDPR:n 15 artikla)

oikeus meillä väärin tallennettujen henkilötietojesi oikaisuun (GDPR:n 16 artikla)

oikeus henkilötietojesi poistamiseen (GDPR:n 17 artikla)

oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä (GDPR:n 18 artikla)

oikeus henkilötietojesi datan siirrettävyyteen (GDPR:n 20 artikla)

oikeus valituksen tekoon valvontaviranomaiselle (GDPR:n 77 artikla)

Sinulla on oikeus, koska vain perua kerran meille antamasi suostumus vastaisuutta koskien. Suostumuksen peruutus ei vaikuta suostumuksen pohjalta peruutukseen asti tapahtuneen käsittelyn lainmukaisuuteen.

Siinä määrin kuin käsittelemme tietojasi oikeutettujen etujen pohjalta, on sinulla koska vain oikeus valittaa tietojesi käsittelystä syistä, jotka johtuvat omasta erityisestä tilanteestasi. Jos valitus koskee tietojenkäsittelyä suoramainontatarkoituksiin, on sinulla yleinen vastustamisoikeus, jonka me myös toteutamme ilman, että ilmoitat syyt.

Vaatiaksesi oikeuksiasi, voit ottaa yhteyttä yllä mainittujen yhteystietojen tai sähköpostiosoitteen support@tier.app avulla. Tällöin pyydämme sinulta tarvittaessa todistusta henkilöllisyydestä, esimerkiksi siten, että esität pyyntösi tilillesi tallennetun sähköpostiosoitteen kautta.

Tietosuojaoikeuksien voimaansaattamista koskevat pyyntösi ja meidän vastauksemme niihin säilytetään dokumentointitarkoituksiin enintään kolme vuotta ja yksittäistapauksissa oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi myös yli sen ajan.

Oikeusperustana on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohta, perustuen meidän etuumme puolustautua mahdollisia GDPR:n 82 artiklan mukaisia siviilioikeudellisia vaatimuksia vastaan, välttää GDPR:n 83 artiklan mukaisia sakkoja sekä täyttääksemme GDPR:n 5 artiklan 2 kohdan käsittämän tilivelvollisuuden.

Tavoitat tietosuojavaltuutettumme sähköpostiosoitteesta dpo @tier.app tai yllä mainitusta postiosoitteesta (“Tietosuojavaltuutettu (käteen)”). Huomautamme erityisesti, että käytettäessä sähköpostiosoitetta, sisällöt eivät päädy ainoastaan tietosuojavaltuutettumme tietoon. Halutessasi vaihtaa luottamuksellisia tietoja, pyydä siksi ensiksi tämän sähköpostiosoitteen kautta suoraa yhteydenottoa.

Sinulla on oikeus tehdä valvontaviranomaiselle tietosuojavalitus.

10. Tietosuojaselosteen muutokset

Mukautamme aika ajoin tätä tietosuojaselostetta, jotta se on aina ajankohtaisten lakisääteisten vaatimusten ja todellisten olosuhteiden (esim. uudet toteutetut palvelut ja toiminnot) mukainen. Suosittelemme, että tarkistat tämän tietosuojaselosteen säännöllisesti mahdollisten muutosten varalta.